Seventh-day Adventist® Church

Biserica Romana Adventista Frankfurt - Rüsselsheim Familie - Sanatate - Finante - Credinta

Menu

Rugaciunea

Este o discuție cu Creatorul universului: fie cu voce tare, fie în gând, în timpul momentelor speciale sau obișnuite, când suntem în mișcare sau înainte de a ne așeza în pat. Este un privilegiu pe care-l primim pentru că suntem copiii Săi – o legătură directă cu Dumnezeu.

Unii pot vedea rugăciunea ca o conversație într-un singur sens sau, chiar mai rău, o conversație cu sine, dar studiile arată că rugăciunea nu numai că îmbunătățește calitatea vieții1, ci are chiar puterea de a vindeca. Oamenii de știință declară că interacțiunea cu Dumnezeu prin rugăciune ne oferă abilitatea de a gestiona mai eficient emoțiile negative2 și reduce comportamentul agresiv față de alții3.

Potrivit cercetătorilor Marek Jantos și Hosen Kiat4, “[Rugăciunea] ar trebui recunoscută ca o unealtă importantă în lupta cu durerea și boala, pentru îmbunătățirea sănătății și a stării generale de bine.” Biblia ne promite că atunci când ne rugăm vom experimenta “pacea lui Dumnezeu, care întrece orice pricepere (Filipeni 4:7).”

Dar adventiștii de ziua a șaptea nu se roagă doar de dragul sănătății și al stării de bine. Așa cum scria autoarea creștină Ellen White, “Rugăciunea este deschiderea inimii înaintea lui Dumnezeu ca înaintea unui prieten.”

Este ceea ce alimentează și dezvoltă relația noastră cu El, și atunci când ne luăm timp să discutăm direct cu Dumnezeu, descoperim că El își ia timp să ne răspundă și să ne transforme prin dragostea Sa.

[1] University of Cincinnati, “Integrative Medicine, Spirituality Improves Outcomes in Urban Adolescents With Asthma,” April 14, 2011.
[2] Shane Sharp, “How does prayer help manage emotions” in Social Psychology Quarterly, December 2010.
[3] Ryan Bremner, “Pray for those who mistreat you: effects of prayer on anger and aggression” in Personality and Social Psychology Bulletin, March 18, 2011.
[4] Marek Jantos and Hosen Kiat, “Prayer as medicine: how much have we learned?” in The Medical Journal of Australia, 2007.